Μετρον Αριστον.gr

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποιος είναι ο Τέλειος Κριτής

Blog metron ariston.gr

 

Αγορά Χρηστικού Οδηγού Επιβίωσης Σκλάβου (Χοές).

 

Αγορά Αποκωδικοποίησης Ταυτότητας Ανθρώπινης Κοινωνίας (ΑΤΑΚ)

 

Η γαλουχία του Περιπατητή δωρεάν σε ebook EPUB, MOBI, PDF, ppsx, YouTube

 

Οι 12 Προτροπές σε Microsoft PowerPoint

 

1. Ανάγκη ppsx 4. Τάξη Πραγμάτων 7. Ευτυχία  ppsx 10. Δίκαιος  ppsx
2. Μέτρο  ppsx 5. Ηθική ppsx 8.Πιστεύω δυνατά ppsx 11.Καλός Πολίτης ppsx
3. Σπεύδω Βραδέως 6. Συγχώρεση ppsx 9. Αυτοκυρίαρχος  ppsx 12. Κέντρο Αγάπης  ppsx

 

Η κοινωνία μας χρειάζεται οξυδερκείς Νοήσεις. Νοήσεις που δύναται να Κρίνουν και να Διακρίνουν. Νοήσεις ενάρετες και ταυτόχρονα ευπροσήγορες.

 

Καθώς τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας παρουσιάζονται δεν πρέπει δεχόμαστε τίποτα αν πρώτα δεν τα φιλτράρουμε με την Λογική μας. Την φοβερή αυτήν αίσθηση που απλοϊκά και γενναιόδωρα μας χάρισε ο Ένας και μοναδικός Θεός μας.

 

Ακόμα και μπροστά μας να δούμε να συμβαίνουν περίεργα ή αφύσικα φαινόμενα ή γεγονότα να μην πεισθούμε. Άς αφήσουμε να δράσει η Κρίση και η Διάκριση μας. Διότι υπάρχει η εξήγηση που λόγω των μειωμένων μας γνώσεων, μας οδηγεί στην πλάνη του θαύματος. Όμως δεν είναι ούτε θεϊκά ούτε θαυματουργικά.

 

Η κρίση και η Διάκριση αποτελούν Αρετές στην ανθρώπινη φαρέτρα μας.

 

Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;

 

ΓΝΩΘΙ ΜΑΘΩΝ

 

Μπορώ να κρίνω αφού πρώτα μάθω και γενικά γνωρίσω. Όλα αυτά μόνο μέσω της εμπειρίας και των γνώσεων που έχω λάβει. Δλδ να μην έχω στείρα γνώση δίχως την πρακτική εφαρμογή της ή την βιωματική τους μάθηση.

 

ΤΥΧΗΝ ΝΟΜΙΖΕ

 

Μπορώ να κρίνω αν γνωρίζω το τυχαίο που θα μπορούσε να συμβεί είτε εξαιτίας μιας πρόληψης είτε λόγω των αστάθμητων παραγόντων που είναι έξω από την ανθρώπινη φύση μας. (Τυχαίων περιστάσεων ή ανωτέρας βίας). Γενικά να έχουμε στο μυαλό μας το απρόβλεπτο ή το απρόσμενο.

 

ΛΕΓΕ ΕΙΔΩΣ

 

Μπορώ να Διακρίνω όταν γνωρίζω το αντικείμενο, φαινόμενο και μιλώ για αυτό. Να λέμε ότι γνωρίζουμε (να διακρίνουμε που θα μιλάμε). Γενικά να λέμε ότι γνωρίζουμε και όχι ότι αυτό που φανταζόμαστε ή ότι έχουμε ως ευσεβή πόθο.

 

ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΚΡΑΤΕΙ

 

Μπορώ να κρίνω όταν ελέγχω αυτό που βλέπω. Δηλαδή όταν μετά από ενδελεχή διερεύνηση ή μελέτη διαπιστώνω ότι πράγματι υφίσταται γεγονός ή η πράξη. Γενικά να κυριαρχώ των ματιών μου μέσω της λογικής μου.

 

ΤΥΧΗ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕ

 

Μπορώ να διακρίνω όταν την τύχη την παίρνω στα χέρια μου και δεν είμαι έρμαιο των συνθηκών που μου δημιουργούν οι άλλοι ή οι διάφοροι τυχοδιώχτες. Δηλαδή να είμαστε όσο το δυνατό ανεξάρτητοι. Να μην πιστεύουμε στην τύχη ( στα τυχερά παιχνίδια) ή να μην γινόμαστε τυχοδιώκτες. Γενικά να μην εμπιστευόμαστε – υπολογίζουμε την τύχη ως πορεία ζωής (αντιμετωπίζοντάς την τυχοδιωκτικά π.χ με τυχερά παίγνια)

 

 

ΑΚΟΥΣΑΣ ΝΟΕΙ

 

Μπορώ να διακρίνω και να κρίνω αφού κατανοήσω ή καταλάβω μέσω της Λογικής μου αυτούς που ακούω. Δηλαδή να κατανοούμε αφού ακούσουμε (να αντιλαμβανόμαστε με τα μάτια του νου και με γνώμονα την αρετή της κατανόησης). Γενικά να πράττουμε μετά που θα κατανοήσουμε αυτά που θα ακούσουμε ή θα μας πούνε.

 

ΦΡΟΝΗΣΙΝ ΑΣΚΕΙ

 

Μπορώ να Διακρίνω αφού πρώτα εξασκήσω την Φρόνησή μου και γενικά την Λογική μου Δηλαδή να καλλιεργούμε την σκέψη , τον νου , το μυαλό.... μέσω των δοκιμασιών που θα λάβω σε αυτή την ζωή. Γενικά το να πράττω με σύνεση είναι καλό και πρέπει να την επιδιώκω-εξασκώ.

 

ΜΕΛΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝ

 

Μπορώ να Διακρίνω όταν αφού μελετήσω τα πάντα, εξετάσω τις σχέσεις που τα συνδέουν με τα γεγονότα. Γενικά αφού μελετήσω όλα γύρω από αυτά που υπάρχουν για το θέμα μου να εξάγω το αποτέλεσμα-συμπέρασμά μου.

 

ΒΟΥΛΕΥΟΥ ΧΡΟΝΩ

 

Μπορώ να κρίνω ορθά όταν σκεφτώ τα χρήσιμα και απαραίτητα. Δηλαδή τα πρακτικά και ωφέλημα. Γενικά οι σκέψεις μου πρέπει να κινούνται σε χρήσιμα ωφέλημα  χρηστικά και όχι σε μάταια ή άχρηστα προς την κρίση και την βελτίωσή μου θέματα.  

 

ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ

 

Μπορώ να κρίνω συμβουλευμένος πάντα την Δική μου Λογική αγνοώντας την Λογική του όχλου ή της Μάζας Δηλαδή μετά λογικού γνώση. Γενικά να πράττω με επίγνωση των πράξεων μου. (Δλδ τι επιπτώσεις θα φέρουν σε μένα ή το περιβάλλον μου)

 

ΠΑΣΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥ

 

Μπορώ να κρίνω ορθότερα όταν συνδιαλαγώ με άλλους ακούγοντας και παρατηρώντας τους. Δηλαδή να συνδιαλεγόμαστε με όλους καθώς κερδίζουμε μέσω της διαλεκτικής μεθόδου. Γενικά να συνδιαλέγομαι με όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την κοινωνικής τους θέση, το χρώμα του δέρματός τους, του χρήματός τους κ.α. δογματικά.

ΑΚΟΥΕ ΠΑΝΤΑ

 

Μπορώ να Διακρίνω καλύτερα ακούγοντας τα πάντα. Ακόμα και το πιο απίθανο, ακόμα και αυτά που έχουν να μου πουν τα μερμήγκια ή τα πτηνά του ουρανού. Να μην χάνω την επαφή με την φύση. Κοντά της γίνομαι πιο δίκαιος....Γενικά να είμαι ανοικτός σε κάθε τι που θέλει κάτι να πει ή να με διδάξει.....

 

ΛΕΓΕ ΠΡΑΤΤΕ ΔΙΚΑΙΑ

 

Μπορώ να κρίνω καλύτερα όταν εγώ πρώτος πράττω δίκαια δίχως φόβο για τις επιπτώσεις της κρίσης μου. Να αγαπώ την ευθύνη αυτών των πράξεων μου. Γενικά είναι η 10η Προτροπή Να είμαι δίκαιος.

 

ΚΡΙΝΕ ΔΙΚΑΙΑ

 

Μπορώ να κρίνω ορθότερα όταν είμαι δίκαιος στην κριτική και δεν εξαρτήθηκα από φατρίες ή συμφέροντα. Αγνοώντας παραδειγματικά  πλούτο ή ηδονή. Γενικά να γίνομαι εκείνος ο Δίκαιος άνθρωπος που ενώ πλούτισε δίκαια δεν εξαρτήθηκε από αυτόν. Γενικά να είμαι ακριβοδίκαιος.

 

ΑΚΟΥΩΝ ΟΡΑ

 

Μπορώ να διακρίνω καλύτερα όταν ακούω τους άλλους δίχως να μιλώ άνευ ουσίας . Όταν ακούμε βλέπουμε. Να μη βιαζόμαστε, να ακούμε πρώτα για να *βλέπουμε* - αντιλαμβανόμαστε, μετέπειτα. (Η 3η Προτροπή Να μην βιάζομαι…τα πάντα στον χρόνο τους με λογική).

 

ΔΟΞΑΝ ΔΙΩΚΕ

 

Μπορώ να κρίνω καλύτερα όταν σκεφτόμαστε την υστεροφημία μας μέσω της δίκαιης κρίσης που θα χαρίσω στον διπλανό μου. Να επιδιώκουμε (την δόξα ή) να γνωρίζουμε και άλλες γνώμες. Γενικά μέσω των αρετών μας μπορούμε να δοξασθούμε είτε πέφτοντας υπέρ πατρίδος ή υπέρ δικαίου.

 

ΠΡΑΤΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΣ

 

Μπορώ να κρίνω καλύτερα όταν πράττοντας τα παραπάνω τα πράττω δίχως τον φόβο των ερωτηματικών ή της αμφιβολίας.  Δηλαδή να πράττουμε με σιγουριά (δίχως αμφιβολίες). Γενικά μη μετανιώνουμε για την κρίση-πράξη μας.

 

 

Δεν μπορώ να κρίνω καλά όταν είμαι δεισιδαίμων προληπτικός και γενικά εξαρτώμαι από τον φόβο των θρησκειών και των ανθρώπων ενώ μπορώ να κρίνω ορθά μόνο όταν επιθυμώ να φθάσω στον Δίκαιο Ένα και μοναδικό Θεό, κοινό δημιουργό του Σύμπαντος κόσμου.

 

 

<<πίσω στην αρχική σελίδα περί δικαίου<<

 

>>να είμαι δίκαιος>>


© copyright 2006-2019   Ελληνικές Υπηρεσίες  Ιντερνετ Ô

Αυτό που για κάποιους είναι δίκαιο για άλλους είναι άδικο . Αυτό που για κάποιους είναι καλό για άλλους είναι κακό
 
Το δίκαιο υπάρχει ΦΥΣΕΙ και όχι ΘΕΣΕΙ

 

ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΔΕΙ ΚΑΙΡΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ESHOPS

 Εμπορικό δίκτυο

Τουριστικό δίκτυο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Αυτή η σελίδα χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 2.0 Γενικό