Μετρον Αριστον.gr

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Να βάζουμε τα πράγματα σε τάξη   (4η Πρ.)

           Blog metron ariston.gr

 

 

Αγορά Χρηστικού Οδηγού Επιβίωσης Σκλάβου (Χοές).

 

Αγορά Αποκωδικοποίησης Ταυτότητας Ανθρώπινης Κοινωνίας (ΑΤΑΚ)

 

Η γαλουχία του Περιπατητή δωρεάν σε ebook EPUB, MOBI, PDF, ppsx, YouTube

 

Οι 12 Προτροπές σε Microsoft PowerPoint

 

1. Ανάγκη ppsx 4. Τάξη Πραγμάτων 7. Ευτυχία  ppsx 10. Δίκαιος  ppsx
2. Μέτρο  ppsx 5. Ηθική ppsx 8.Πιστεύω δυνατά ppsx 11.Καλός Πολίτης ppsx
3. Σπεύδω Βραδέως 6. Συγχώρεση ppsx 9. Αυτοκυρίαρχος  ppsx 12. Κέντρο Αγάπης  ppsx

 

Ο Εξάντας Ελλήνων σε Microsoft PowerPoint

 

Αμάθεια  ppsx Αποδείξεις κ.α.  ppsx Ατυχία  ppsx Αχαριστία ppsx
Βοήθεια  ppsx Γονέων, τέκνων Δικαιοσύνη  ppsx Δίκαιο  ppsx
Εγωισμός  ppsx Ευγένεια  ppsx Θεός  ppsx Ισχύς  ppsx
Ιστορία  ppsx Κακία  ppsx Κατηγόρων ppsx Κυβερνώντες
Μάθηση  ppsx Ντροπή  ppsx Οικογένεια  ppsx Οκνηρία  ppsx
Οργάνωση Παράδειγμα ppsx Πεπρωμένο  ppsx Πολέμων
Πορείας  ppsx Συναίσθημα, Ψυχή Τύπος ppsx Υγεία ppsx
Φόβος  ppsx Φιλοδοξία  ppsx Φλυαρία ppsx Φίλοι  ppsx
Χρήμα  ppsx Ψεύδος  ppsx Τέλειος κριτής Προσευχές

 

Tι είναι η Τάξη (κατά Περιπατητή);

 

Η σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί ως βέλτιστη για το αποτέλεσμα.

 

Διότι :

Η Τάξη είναι η αρχή της αρμονίας . Aν θέσουμε τα πράγματα (ή την ζωή μας) σε τάξη , προτεραιοποιώντας τις ανάγκες της τότε αυτή (η Τάξη) θα μας διατηρήσει κυρίαρχους και αρμονικούς με τους γύρω μας . (Δείκτης) .

Στην Τάξη υπακούει η Ανάγκη διότι αυτή είναι πρώτη κυρίαρχη με την αρμονία να είναι το πρωταρχικό συστατικό του ΠΑΝ και των ΠΑΝΤΩΝ . (Δείκτης) .

Στην Τάξη υπακούει το Σύμπαν . (Δείκτης) .

Εν αρχή ήταν χάος, έπειτα ήρθε η Τάξη όπου λειτούργησε και διατήρησε το ΠΑΝ . (Δείκτης) .

Δεν υπάρχει Αναρχία, υπάρχει αταξία . Η αταξία δείχνει άναρχη τάξη αλλά ακόμα και αυτή υπόκειται στις αρχές της Τάξης . Καθώς έχει αρχή και τέλος , ορίζει και ορίζεται, δημιουργείται και δημιουργεί . Γενικά είναι μία από τις συμπαντικές ουσίες πραγμάτων ιδεών και αξιών . Όμως μην συγχέουμε την αταξία με την αναρχία . Συνεπώς παντού κυριαρχεί η Τάξη ακόμα και στην Αταξία . (Δείκτης) .

Άλλο Αταξία άλλο Αναρχία . Η πρώτη είναι ζωοποιός καθώς οδηγεί μέσω της εμπειρίας στην Τάξη η δεύτερη όμως είναι θανατικό βέλος στην ψυχή και την Πολιτειακή οργάνωση . Το να μη δεχόμαστε Αρχή , άρχοντα , σοφό , Νόμο , πρεσβύτερο είναι σα να μη δεχόμαστε Δημιουργό ή ανώτερο από μας Ον . Αυτό αποτελεί μια από την μεγαλύτερές βλασφημίες . Γενικότερα η Αναρχία στρέφεται εναντίον της κοινωνίας και της Πολιτείας καταδικάζοντάς τες σε θάνατο ή μαρασμό . (Δείκτης) .

Η Αναρχία δεν δέχεται Αρχή πόσο μάλλον το τέλος . Αυτή είναι επικίνδυνη για την Πολιτειακή οργάνωση . Επικίνδυνη για το Ον που καλείται άνθρωπος καθώς αφαιρεί την οργάνωση κύριο συστατικό για την επιβίωση μιας κοινωνίας . Η άναρχη κοινωνία από την μελέτη της ιστορίας της αποδεικνύεται ότι είναι η μόνη που χάνεται ενώ αυτή που αντιστάθηκε αναπτύχθηκε εξελίχθηκε ήταν αυτή με την σωστή Πολιτειακή οργάνωση δηλαδή αυτή που διέθετε Τάξη πραγμάτων και ιδεών . (Δείκτης) .

Όπου υπάρχει οργανωμένη σκέψη υπάρχει και η Τάξη (οργανωμένη κοινωνία) . Συνεπώς το να έχω Τάξη έχω Πολιτειακή οργάνωση . (Δείκτης) .

Το ειδικότερο υπερέχει του γενικότερου . (Δείκτης) .

 

Το να απαγορεύεις είναι χειρότερο του να περιορίζεις . (Δείκτης) .

 

Το να θέτουμε όρια είναι ανώτερο από το να απαγορεύουμε . (Δείκτης) .

 

Όπως τα δάχτυλα του χεριού μας δεν είναι όλα ίδια έτσι και οι άνθρωποι δεν είναι ισοδύναμοι ή ίσοι μεταξύ τους . Η μόνη ισότητα που έχουν είναι η ισονομία και η αξία της  ανθρώπινης ζωής τους . (Δείκτης) .

Οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια χρησιμότητα (ή δύναμη) αλλά έχουν την ίδια αξία . Έτσι όπως όλα τα δάχτυλα είναι απαραίτητα στην παλάμη έτσι και όλοι οι άνθρωποι είναι απαραίτητοι σε μια κοινωνία . (Δείκτης) .

Υ.Γ.: Ο κάθε άνθρωπος είναι σαν γράμμα του αλφαβήτου: για να σχηματίζει μια λέξη, πρέπει να ενώνετε με άλλα γράμματα. (Ι. Μάντελσταμ) .

Τι είναι η κοινωνική συνοχή :

Όπως όταν κόψεις το δάχτυλο του χεριού σου γεμίζει όλη η παλάμη αίμα και δυσλειτουργεί όλο το άκρο , έτσι όταν βλάπτεις έναν άνθρωπο ή μέλη οικογένειας ή οικογένεια ή κοινωνική ομάδα είναι σα να ακρωτηριάζεις άκρο στο σώμα της κοινωνίας . Άρα κοινωνική συνοχή είναι η υγεία των άκρων της κοινωνίας . (Δείκτης) .

Γιατί η Τάξη είναι Συμπαντικό χαρακτηριστικό;

Επειδή όπως τα πάντα έτσι και οι άνθρωποι δεν είναι ισοδύναμοι το ίδιο ισχύει και για τα επαγγέλματά τους το ίδιο ισχύει και για τα δάκτυλα του χεριού του. Διότι αν ήταν όλα τους, ισοδύναμα, τίποτε δεν θα γινότανε ούτε θα δημιουργούταν. Δηλαδή όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά επιτελεί έργο χρήσιμο στο σύνολο της Πλάσης. Δίχως όλους μαζί δεν μπορεί να εκτελεσθεί μία εργασία ή αποστολή. Συνεπώς η Συνοχή είναι Τάξη με λίγα λόγια αρτιμέλεια της Συμπαντικής Κοινωνίας. Οι δογματικοί ή οι πιστεύοντες στην μοναδικότητά τους δίχως το αξίωμα της αρχής μέσου και τέλους είναι αφενός μεν άδικοι αφετέρου δε διαταραγμένοι, ανήκοντες στην κατηγορία των ΑΝΑΝΟΥ. 

 

                  

Άρα :

 

Με ασφάλεια μπορεί κάποιος να πει ότι όλα διέπονται από αυτήν (τάξη πραγμάτων) δηλαδή το πνεύμα η ύλη ακόμα και το ήθος . (Δείκτης) .

 

 

Μόλις ο νους ξυπνήσει και θέσει σε τάξη τα πράγματα θα κάνει την αρχή των πάντων δηλαδή την πρώτη πολιτειακή αρχή του Σύμπαντος . (Δείκτης) .

Τι σημαίνει τάξη ; Σειρά // προτεραιότητα . Το γνωρίζετε ότι αρκετές λέξεις  όπως εντάξει , ένταξη κ.α. προέρχονται από την ΤΑΞΕΙ των αρχαίων Ελλήνων και σημαίνουν τακτοποίηση ;

*ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΑΣΑ ΑΡΧΗ ΠΑΥΣΑΤΩ* . (Τάξη εξουσίας ή ιεραρχία)

 

*Όπου πετά ο αετός

τα΄ άλλα πουλιά σωπαίνουν

όντε περνά ο αρχηγός

γι΄ αυτό ποτέ δεν κράζουν* .

(Μαντινάδα του Ν. Βιτώρου) .

 

Κατά τη φιλοσοφική άποψη :

 

 

470 ή 460 - περ. 370 π.χ.

 

 

*Όσοι έχουν τακτοποιημένο χαρακτήρα αυτοί έχουν και  τακτοποιημένη ζωή* . (Δημόκριτος από Άβδηρα)

 

Υ.Γ.: *Να διατηρείς την τάξη και η τάξη θα διατηρήσει εσένα* . (Λατινική ρήση) .

 

 

 

384 - 322 π.χ.

 

*ΤΟ ΓΑΡ ΚΑΛΟΝ ΕΝ ΜΕΓΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑΞΕΙ ΕΣΤΙΝ* , δηλαδή το καλό (το ωραίο) εκφράζεται , ως προς το μέγεθος και ως προς την τάξη (πάντα με την Λογική του Μέτρου) . (Αριστοτέλη από Στάγειρα) .

*Επιείκεια και δικαιοσύνη είναι ένα και το αυτό. Μολονότι και τα δυο είναι σπουδαία, η επιείκεια είναι ανώτερη (τάξη αρχών)*. (Αριστοτέλης) .

*Η τάξη που διακρίνεται για την αρετή της δεν επιχειρεί παρά σπάνια μια επανάσταση κι αυτό , επειδή βρίσκεται πάντα σε μειοψηφία* . (Αριστοτέλης) .

*Οι κατώτεροι επαναστατούν για να γίνουν ίσοι με όλους και οι ίσοι για να γίνουν ανώτεροι . Αυτή είναι η νοοτροπία που πλάθει τις επαναστάσεις* . (Αριστοτέλης) .

Υ.Γ.: *Σκοπός των επαναστάσεων είναι η απόκτηση πλούτου και πολιτικών τιμών ή η αποτίναξη της δυστυχίας και η αποφυγή της ατίμωσης* . (Αριστοτέλης) .

Υ.Γ.: *Η δυστυχία δημιουργεί στάσεις και επαναστάσεις . Ακόμη οι πολίτες επαναστατούν όχι μόνο για την ανισότητα του πλούτου αλλά και για την ανισότητα στις τιμητικές διακρίσεις* . (Αριστοτέλης) .

 

 

περ. 640 - 546 π.χ.

 

 

*ΤΙ ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ; ΚΟΣΜΟΣ . ΠΑΝ ΓΑΡ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑΞΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΜΕΡΟΣ ΕΣΤΙ* . Τι το ωραιότερο ; Ο κόσμος . Γιατί οτιδήποτε γίνεται με τάξη , είναι δικό του μέρος .  (Θαλής ο Μιλήσιος) .

 

*ΑΡΜΟΝΙΗ ΑΦΑΝΗΣ ΦΑΝΕΡΗΣ ΚΡΕΙΤΤΩΝ* . (Ηράκλειτος) . Η αφανής αρμονία είναι ανώτερη από τη φανερή (τάξη ορατού , αοράτου) .
 

 

496 - 406 π.χ.

 

*ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΔΕ ΜΕΙΖΟΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΚΑΚΟ* . (Σοφοκλής από Αθήνα) . Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κακό από την αναρχία δηλαδή την έλλειψη πειθαρχίας και σεβασμού προς τους νόμους μιας οργανωμένης ομάδας (τάξη δικαίου) .

 

 

 

περ. 650 - 560 π.χ.

 

 

*ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΡΕΙΑΣΩΝ* , δηλαδή η συγχώρεση είναι ανώτερη από τη μετάνοια (τάξη ήθους) . (Πιττακός από την Μυτιλήνη) .

 

 

περ. 540 - περ. 475 π.χ.

 

*Η συγχώρεση είναι ανώτερη από την τιμωρία* (τάξη ήθους) . (Ηράκλειτος από Έφεσο) .

 

*Από τις διαφορές γεννιέται η πιο όμορφη αρμονία* . (Ηράκλειτος) .

 

 

 

περ. 625 -587 π.χ.

 

*Η Δημοκρατία είναι ανώτερη από την τυραννία* (τάξη θεσμών) . (Περίανδρος από Κόρινθο) .

 

>>συνέχεια στην επόμενη σελίδα περί ...τάξης πραγμάτων (2)>>

 

 


© copyright 2006-2020   Ελληνικές Υπηρεσίες  Ιντερνετ Ô

Με ασφάλεια μπορεί κάποιος να πει ότι όλα διέπονται από αυτήν (τάξη πραγμάτων) δηλαδή το πνεύμα η ύλη ακόμα και το ήθος .
 
Όπως τα δάκτυλα του χεριού μας δεν είναι όλα ίδια έτσι και οι άνθρωποι δεν είναι ισοδύναμοι ή ίσοι μεταξύ τους .

 

Εχθρός του άγχους η τάξη και η οργάνωση .

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ESHOPS

 Εμπορικό δίκτυο

Τουριστικό δίκτυο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Αυτή η σελίδα χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 2.0 Γενικό