Μετρον Αριστον.gr

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περί προσαρμοστικότητας , προσαρμογής....

      Blog metron ariston.gr

 

Αγορά Χρηστικού Οδηγού Επιβίωσης Σκλάβου (Χοές).

 

Αγορά Αποκωδικοποίησης Ταυτότητας Ανθρώπινης Κοινωνίας (ΑΤΑΚ)

 

Η γαλουχία του Περιπατητή δωρεάν σε ebook EPUB, MOBI, PDF, ppsx, YouTube

 

Οι 12 Προτροπές σε PDF

 

1. Ανάγκη pdf 4. Τάξη Πραγμάτων 7. Ευτυχία pdf 10. Δίκαιος pdf
2. Μέτρο  pdf 5. Ηθική     pdf 8.Πιστεύω δυνατά pdf 11.Καλός Πολίτης pdf
3. Σπεύδω Βραδέως 6. Συγχώρεση pdf 9. Αυτοκυρίαρχος  pdf 12. Κέντρο Αγάπης pdf

 

Ο Εξάντας Ελλήνων σε PDF

 

Αμάθεια  pdf Αποδείξεις κ.α. pdf Ατυχία  pdf Αχαριστία pdf
Βοήθεια  pdf Γονέων, τέκνων Δικαιοσύνη  pdf Δίκαιο  pdf
Εγωισμός pdf Ευγένεια pdf Θεός  pdf Ισχύς  pdf
Ιστορία  pdf Κακία  pdf Κατηγόρων pdf Κυβερνώντες
Μάθηση  pdf Ντροπή pdf Οικογένεια  pdf Οκνηρία  pdf
Οργάνωση Παράδειγμα pdf Πεπρωμένο pdf Πολέμων
Πορείας pdf Συναίσθημα, Ψυχή Τύπος pdf Υγεία pdf
Φόβος  pdf Φιλοδοξία  pdf Φλυαρία  pdf Φίλοι pdf
Χρήμα  pdf Ψεύδος pdf Τέλειος κριτής pps Προσευχές

 

Μια από τις Βασικές Συμπαντικές Αρετές είναι η προσαρμοστικότητα, γενικότερα να προσαρμοζόμαστε με τις περιστάσεις ή τις συνθήκες.

 

Γιατί υπάρχουν οι ξεχωριστές Λογικές δείτε προς το τέλος της σελίδας .

 

Γιατί υπάρχει το Αξίωμα της Διαφορετικότητας δείτε προς το τέλος της σελίδας .

 

Για τον Μηχανισμό της φυσικής προσαρμογής δείτε προς το τέλος της σελίδας .

*ΠΑΣΙΝ ΑΡΜΟΖΟΥ* . Δελφικό Παράγγελμα . Να ταιριάζεις με όλους ή να έχεις αρμονική σχέση με όλους.

 

*Νύφη μου αποχαιρέτηξε

 

τη μάνα και τον κύρη,

 

γιατί θα πας σε σπιτικό

 

με άλλο νοικοκύρη.*

 

(Μαντινάδα του Ν. Βιτώρου)

 

 

384 - 322 π.χ.

 

*Ο άνθρωπος ζει σύμφωνα με τη λογική με την οποία αυτός μόνο είναι προικισμένος και είναι υποχρεωμένος να προσαρμόζει αναμεταξύ τους τα στοιχεία του περιβάλλοντός του* . (Αριστοτέλης από Στάγειρα) .

 

 

Μυστικό της επιβίωσης η προσαρμογή . (Δείκτης) .

 

Να προσαρμοζόμαστε στις επικρατούσες συνθήκες όπως ο χαμαιλέοντας στο βράχο....(Δείκτης) .

 

Δυστυχής είναι αυτός , που δεν μπόρεσε να γίνει πρόβατο στο κοπάδι που μπήκε . Εξού και η ρήση *αυτός που ξέκοψε από το κοπάδι (ή το μαντρί) τον έφαγε ο λύκος* . (Δείκτης) .

 

                    

 

Βέργα που λυγάει δε σπάει . (Του Λαού)

 

Όπως σου παίζουν τη λύρα χόρευε . (Του Λαού)

 

Νυφούλα μου όχι όπως ήξερες αλλά όπως βρήκες . (Του Λαού) .

 

Άλλοι παπάδες είναι εδώ άλλα Ευαγγέλια κρατούνε . (Του Λαού)

 

Τρώγει ο καθένας όπως θέλει και ντύνεται όπως θέλουν οι άλλοι . (Του Λαού) .

 

Άμα δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ . (Του Λαού) .

 

*Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζει τον εαυτό του στον κόσμο. Ο παράλογος επιμένει να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του. Γι’ αυτό, όλη η πρόοδος στηρίζεται στον παράλογο* . (Μπ. Σω) .


*Η πολύ μεγάλη ποιότητα των αρετών κάνουν των άνθρωπο ακατάλληλο για την κοινωνία. Στην αγορά δεν πηγαίνει κανείς με χρυσό σε ράβδους, εκεί χρειάζονται ψιλά κέρματα* . (Ν. Σαμφόρ) .

 

Μηχανισμός της φυσικής προσαρμογής

 

Η φύση μέσω της προσαρμοστικότητας αναπληρώνει με την *διαφορετικότητα* τα είδη που εξαφανίζονται με μοναδικό τρόπο και με γνώμονα την ανάγκη για τη διατήρηση της αρμονίας του Σύμπαντος . Σε αυτήν την προσαρμοστικότητα δεν ξεφεύγει και το ανθρώπινο είδος , που θα συνεχίζει να προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες περιβάλλοντος διαφοροποιώντας σταδιακά τη φύση του .

 

Αυτό ο Ηράκλειτος ονόμασε *Παγκόσμια Λογική* και οι άπειροι μηχανισμοί του Σύμπαντος *Νους του Σύμπαντος* .

 

Y.Γ.: *Κάθε πράγμα αυξάνει με τον τρόπο του, σύμφωνα μ' αυτό που του χρειάζεται* . Δηλαδή θα αυξάνει σύμφωνα με την ανάγκη του Σύμπαντος . (Ηράκλειτος από τα Απόκρυφα αποσπάσματα (126β)) .

 

Υ.Γ.2: *ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ Η ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΑΡΜΟΝΙΑ* . (Ηράκλειτος) . Τα πάντα γεννώνται από την διαπάλη και την αντίθεση το ενάντιο είναι στ αλήθεια το συμβατό . Και από τα
διαφορετικά προκύπτει η καλλίστη αρμονία .

 

H φύση πάντα θα βρίσκει  τρόπους να προστατεύεται και να διατηρεί την αρμονία του Σύμπαντος δημιουργώντας νέα είδη ζωής εξαφανίζοντας κάποια άλλα...... 

 

Y.Γ.: Ένα από τα πιο σπουδαία και καλά εξακριβωμένα αξιώματά μου είναι ότι η φύση δεν κάνει άλματα. Αυτό ακριβώς αποκάλεσα νόμο της συνέχειας. (Γκότφριντ Λάιμπνιτς, Γερμανός φιλόσοφος, 1646 - 1716)

 

Υ.Γ2.: *Εμείς δεν πρέπει να περιμένουμε έλεος από τη φύση μετά απ' αυτά που της κάναμε* . (Αγνώστου) .

 

Υ.Γ.3: *Η Φύση δεν υποτάσσεται, παρά μόνον σ' όποιον την υπακούει* . 

 

Με την ίδια Λογική όλα τα μέλη μιας κοινωνίας οπουδήποτε και αν ανήκουν , και οτιδήποτε και αν κάνουν έχουν την ίδια αξία ως μέλη κοινωνίας αλλά διαφορετική δύναμη . Η διαφορετικότητα αυτή οφείλεται στην διαφορετική χρήση τους (ή χρησιμότητα ή ρόλο) που διαδραματίζουν μέσα στην κοινωνία που ζούνε .

 

Θα μπορούσε κάποιος να πει : μα καλά ένας βασιλιάς έχει την ίδια αξία με έναν δούλο (εργάτη) ; Ναι , ουδείς και τίποτα δεν είναι είναι αναντικατάστατο στο σύμπαν ή στην ζωή . Ακόμα και οι κοινωνίες που χάνονται αντικαθίστανται από άλλες που έρχονται .

 

Όλα (τα υλικά σώματα όλων των διαστάσεων) υπόκεινται σε αυτόν τον μηχανισμό της προσαρμογής και εξέλιξης και αν πιστεύουμε ότι η απουσία μας από τον υλικό κόσμο δίνει κενό στην κοινωνία και καταστροφή στους γύρω μας πλανόμαστε οικτρά . *Ουδείς και τίποτα χαμένο ή αναντικατάστατο* .

Ο άνθρωπος είναι κομμάτι της φύσης (της δημιουργίας του κόσμου) και είναι λάθος να απομονώνεται από αυτή . Και αυτό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάει ότι από αυτή την φύση επιβιώνει , προστατεύεται , εξελίσσεται , διδάσκεται , μαθαίνει να αντιδρά στα ανθρώπινα προβλήματα παίρνοντας ιδέες μέσα από τη μελέτη της φύσης .

 

Γιατί υπάρχει το αξίωμα της Διαφορετικότητας

 

Διότι :

 

Τίποτα δεν είναι όμοιο στην φύση .

 

Τα πάντα έχουν διαφορετικό ρόλο και τα πάντα αλληλοεξαρτούνται μεταξύ τους .

 

Όλα στο σύνολο τους συνθέτουν την αρμονία .

 

Υ.Γ. : Δείτε το ουράνιο τόξο (διάθλαση) που συνθέτει στο σύνολο του το λευκό φως .

 

Αρμονία : Αγάπη + Δικαιοσύνη + Ελευθερία = ΑΔΕ .

 

Άνθρωπος: Φιλία (αγάπη) + Δίκαιο + Δημοκρατία = ΦίΔΔη.  

 

Εξάλλου ο Δημιουργός τα πάντα (όντα ή μη) κατασκευάζει για άλλο Λόγο και Σκοπό . (Δείκτης) .

 

 

περ. 540 - περ. 475 π.χ.

 

 

Υ.Γ. : *Αγαπάει η φύση τα αντίθετα  και με αυτά όχι με τα όμοια δημιουργεί συμφωνία , έτσι γίνεται και ενώνει λ.χ. το αρσενικό με το θηλυκό και πραγματώνει την πρώτη ομόνοια με την ένωση των αντιθέτων και όχι των όμοιων...... (αρχή δυϊσμού - διαφορετικότητας)* . (Ηράκλειτος από Έφεσο) .

 

Y.Γ.2 : Μάθε άνθρωπε: Οι απειροελάχιστες διαφορές κάνουν την διαφορά στον κόσμο....Όλα είναι ίδια με διαφορετικό τρόπο κατασκευής.....(Δείκτης) .

 

Υ.Γ.3: Ο κάθε άνθρωπος είναι σαν γράμμα του αλφαβήτου: για να σχηματίζει μια λέξη, πρέπει να ενώνετε με άλλα γράμματα. (Ι. Μάντελσταμ) .

 

Υ.Γ.4: *Η σοφία των θεών το έθεσε έτσι ώστε ο άνθρωπος να έχει την ανάγκη των συνανθρώπων του* . (Θεόκριτος) .

Υ.Γ.5: *Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Και θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν έτσι.

Σε κάθε άνθρωπο έχουν δοθεί δύο ποιότητες: η δύναμη και το ταλέντο. Η δύναμη τον οδηγεί να συναντήσει το πεπρωμένο του, το ταλέντο του τον υποχρεώνει να μοιραστεί με τους άλλους τα καλά του στοιχεία. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει πότε να χρησιμοποιεί το ένα και πότε το άλλο.

Σε κάθε άνθρωπο έχει δοθεί μια αρετή: η ικανότητα να επιλέγει. Για όποιον δεν χρησιμοποιεί αυτή την αρετή, μετατρέπεται σε κατάρα - και οι άλλοι θα επιλέγουν πάντα για λογαριασμό του.

Κάθε άνθρωπος έχει τον Προσωπικό του Μύθο να υλοποιήσει και αυτός είναι ο λόγος που έρχεται στον κόσμο. Ο Προσωπικός Μύθος εκδηλώνεται στον ενθουσιασμό του για όσα κάνει.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει δύο γλώσσες: τη γλώσσα της κοινωνίας και την γλώσσα των οιωνών. Η πρώτη εξυπηρετεί την επικοινωνία με τους άλλους. Η δεύτερη χρησιμοποιείται για να εξηγεί τα μηνύματα από τον Θεό.

Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αναζητά την απόλαυση - αυτό δηλαδή που δίνει σ' εκείνον χαρά και όχι κατ' ανάγκη στους άλλους.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να διατηρεί ζωντανή μέσα του την ιερή φλόγα της τρέλας. Και πρέπει να συμπεριφέρεται σαν κανονικός άνθρωπος.

Τα μόνα σφάλματα που θεωρούνται σοβαρά είναι τα εξής: να μη σέβεσαι τα δικαιώματα του άλλου, να παραλύεις από τον φόβο, να αισθάνεσαι ένοχος, να νομίζεις ότι δεν αξίζεις ό,τι καλό και κακό σου συμβαίνει στη ζωή και να είσαι δειλός. Να αγαπούμε τους εχθρούς μας, αλλά να μην κάνουμε συμμαχίες μαζί τους. Βρίσκονται στον δρόμο μας για να δοκιμάσουν το σπαθί μας και αξίζουν τον σεβασμό της μάχης μας. Εμείς να διαλέγουμε τους εχθρούς μας και όχι αντίστροφα.

Όλες οι θρησκείες οδηγούν στον ίδιο Θεό και όλες αξίζουν τον ίδιο σεβασμό.

Ό,τι κάνουμε στο παρόν επηρεάζει το μέλλον ως συνέπεια και το παρελθόν ως λύτρωση*. (Πάολο Κοέλο) .

Γιατί υπάρχουν ξεχωριστές Λογικές

 

Όπως ένα μερμήγκι γνωρίζει να κινείται και να εργάζεται μέσα στην φωλιά του αδιαφορώντας για την κοινωνία των λιονταριών έτσι και ο άνθρωπος δρα και συμπεριφέρεται μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία αδιαφορώντας για τις λοιπές κοινωνίες . Εδώ είναι σημαντικό να έρθει το Λογικό του σκεπτόμενου ανθρώπου όπου σαν Πατέρας αρχίζει να προβληματίζεται για τις διαφορετικές κοινωνίες και να αντιλαμβάνεται το Συμπαντικό χρέος που έχει.....

Ένα είναι το δεδομένο :

Οι ξεχωριστές Λογικές της κάθε κοινωνίας υπάρχουν διότι κάθε κοινωνία οπουδήποτε στο σύμπαν επιτελεί Θείο Λόγο και Έργο όπου στο σύνολό τους συνθέτουν την συμπαντική Λογική (υπερκόσμια) .

 

Υ.Γ.: *Η φύση είναι πιο σοφή από εμάς , για αυτό πρέπει να διατηρήσουμε την ποικιλία των γονιδίων , που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορετικές φυλές , διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες , διαφορετικοί πολιτισμοί και διαφορετικές κοινωνίες . Μόνο χάρη στη διαφορετικότητα η ανθρωπότητα επέζησε τόσα χρόνια σε αυτό τον πλανήτη* . (Έρικ Βίσχαους , Νόμπελ Ιατρικής 1995) .

 

Y.Γ.2: Από την ομοφυλοφιλία δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία παρά μόνο η θρησκεία . (Δείκτης) .

 

 


© copyright 2006-2020   Ελληνικές Υπηρεσίες  Ιντερνετ Ô

...η νόσος της Δημοκρατίας....

 

Η πλάνη των πολυεθνικών εταιριών

 

Κύκλος Ψυχής

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ESHOPS

 Εμπορικό δίκτυο

Τουριστικό δίκτυο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Αυτή η σελίδα χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 2.0 Γενικό