Μετρον Αριστον.gr

 
 
 
 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

Οδηγός Φωτοδότη (Έλληνα)

Blog metron ariston.gr

 

 

Η γαλουχία του Περιπατητή σε ebook EPUB, MOBI, PDF, ppsx, YouTube

 

Λίγα λόγια για τον Οδηγό του Έλληνα (ή για όποιον θέλει να είναι Έλληνας δλδ Φωτοδότης). Ονομάζομαι Αντώνιος Περιπατητής και είμαι πρακτικός φιλόσοφος από την Κρήτη. Η φιλοσοφία των προγόνων μας έγινε απόσταγμα από την ζωή μου. Τα παραπάνω δεν είναι δικά μου. Είναι οι δώδεκα προτροπές, σταγόνες από τον ωκεανό του Συμπαντικού Νου. Είναι μέλι που έβγαλα από τα άνθη των φιλοσόφων προγόνων μας. Είναι Πυξίδα των Ελλήνων. Είναι  έμπνευση που μου χαρίσθηκε μετά από πρόβλημα υγείας. Χαρίσθηκε για να χαρισθεί.

 

Οι 12 Προτροπές προς Φωτοδότη (Έλληνα):

 

1. Να υπακούω στην Ανάγκη

2. Να έχω Μέτρο στην ζωή μου

3. Να Σπεύδω Βραδέως σκεπτόμενος λογικά σιωπηρά και αθόρυβα

4. Να τηρώ και να θέτω Τάξη Πραγμάτων

5. Να έχω Ηθική

6. Να ζητώ συγχώρεση και να συγχωρώ

 

7. Να επιδιώκω την Ευτυχία και να σέβομαι την διαφορετικότητα σε αυτήν

8. Να πιστεύω δυνατά δίχως μωροπιστία και να σέβομαι τα πιστεύω των άλλων

9. Να είμαι Αυτοκυρίαρχος

10. Να είμαι Δίκαιος και να μην αποδίδω Δικαιοσύνη

11. Να είμαι καλός Πολίτης και να συμμετέχω στην Πολιτεία

12. Να έχω Κέντρο της Αγάπης μου τον Άνθρωπο 

 

Ως φωτοδότης (Έλληνας) ακολουθώ και ασπάζομαι:

 

1. Την Ανάγκη. Να υπακούω σε αυτήν. Αυτή, παντού και πάντα κυριαρχεί. Αφήνω την ανάγκη να με οδηγεί και χρησιμοποιώ τις συμπαντικές αρετές της προσαρμοστικότητας και της σύνεσης (Λογικής) να κάνoυν αρμονικότερο το αποτέλεσμα της ανάγκης και την ζωή μου.

 

2. Το Μέτρο στην ζωή μου. (ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ). Ενώ η ανάγκη κυριαρχεί στο Σύμπαν το Μέτρο πρέπει να κυριαρχεί σε μένα και τις πράξεις μου.

 

3. Τη λογική και με αυτή να Σπεύδω Βραδέως . Να μην βιάζομαι. Να αφήνω παντού τα πάντα (να πράττονται) στο χρόνο τους με γνώμονα τη λογική μου. Επιπλέον για την ζωή μου να μετρώ τα δέκα και να πράττω το ένα, σιωπηρά και αθόρυβα. (ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ).

 

4. Την Τάξη Πραγμάτων που ωφέλιμο είναι να την υπακούω και να θέτω καινούρια. Να μπορώ διακρίνω την Τάξη παντού. Στα ήθη, τα φυσικά μεγέθη, στους ανθρώπους και αλλού. Να σέβομαι την υπάρχουσα Τάξη και να την τηρώ. Επειδή αυτή με οδηγεί στο Δίκαιο. Χρέος μου: να διαμορφώνω νέα Τάξη μέσω της Παλαιάς.

 

5. Την Ηθική. Να θέτω ηθικούς κανόνες και αξίες. Βάση ωφέλιμη για την συμβίωσή μου με ομοειδή πλάσματα του Σύμπαντος. Παρόμοια πλατφόρμα δόθηκε στις ανά την υφήλιο θρησκείες. Γενικά η περί ηθικής Τάξη με βοηθά στην ευκολότερη εκμετάλλευση των μαζών ανά το Σύμπαν.

 

6. Τη Συγχώρεση. Μου έχει δοθεί το (ανθρώπινο) δικαίωμα να συγχωρώ και να ζητώ συγχώρεση. Όπως επίσης μου έχει δοθεί το δικαίωμα της συναναστροφής ή μη των πλασμάτων (μεταξύ αυτών και των ανθρώπων) που έχω συγχωρήσει προκειμένου να εξυπηρετήσω την εσωτερική μου αρμονία (γαλήνη). Αφήνω έτσι την συμπαντική αρετή της κατανόησης να μεγαλουργήσει την Αγάπη μου δίχως να κρατάω κακία και εφόσον επιθυμώ να συναναστρέφομαι με αυτά (ή αυτούς) που μου προκάλεσαν κακό.

 

7. Να επιδιώκω την Ευτυχία. Αυτή είναι υποκειμενική για τον καθένα μας διαφορετική. Να σέβομαι την διαφορετικότητα στην Ευτυχία και να την επιδιώκω ως ζωοδότρα ζωής.

 

8. Τη δυνατή πίστη μετά από έλεγχο αυτών που ακούω και να μην εμποδίζω άλλους να πιστεύουν ότι επιθυμούν ή αντιλαμβάνονται. Να χρησιμοποιώ με αγάπη την Λογική μου καθώς είναι το ωραιότερο όπλο που διαθέτω για να επιλύω προβλήματα.  Γιατί αυτό είναι το μωσαϊκό του Σύμπαντος. Να σέβομαι την διαφορετική άποψη (θέση, τοποθέτηση) δίχως δογματισμούς και δίχως να γίνομαι ο ίδιος μωρόπιστος.

 

9.Την Αυτοκυριαρχία. (ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ). Να ελέγχω τον εαυτό μου. Μην επιτρέπω στα πάθη (λαιμαργία, ζηλοφθονία, άμετρη φιλοδοξία, εγωπάθεια, φιληδονία, αλκοολισμός, απληστία, οκνηρία κ.α.) ή τον θυμό μου να με κυβερνά. Αυτή με οδηγεί στη Αυτογνωσία (ΓΝΩΘΙΣΕΑΥΤΟΝ) και προστίθεται στην φαρέτρα μου για εσωτερική Αρμονία.

 

10.Το να είμαι δίκαιος. Να μην είμαι δικομανής. Να αποδέχομαι την αδικία ως μέρος της κοινωνικής ζωής δίχως λύπη ως φυσιολογικό φαινόμενο. Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδω δικαιοσύνη

 

11.Το χρέος ως Καλός Πολίτης. Να σέβομαι τους Πολιτειακούς Νόμους και να συμμετέχω στην διαμόρφωση αυτών. Δίχως Νόμους δεν υφίσταται οργανωμένη Πολιτεία δηλαδή Προστασία. Πρέπει να γνωρίζω ότι η φύση και η Πολιτεία είναι κοινή για τον άνθρωπο και τα πλάσματά της.

 

12. Το Κέντρο να είναι ο Άνθρωπος. (ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ) Να μην ξεχνώ ως άνθρωπος το χρέος μου στον *άνθρωπο* . Στην σκέψη και στις πράξεις μου προτεραιότητα μου είναι η φροντίδα και η προαγωγή του Ανθρώπου. Να μην επιδιώκω να δίδω την διάχυτη αγάπη που μου δόθηκε απλόχερα, μόνο στα ζώα ή την φύση αλλά πρώτιστα στον Άνθρωπο.

 

 

Οι 12 Προτροπές σε PDF

 

1. Ανάγκη pdf 4. Τάξη Πραγμάτων 7. Ευτυχία pdf 10. Δίκαιος pdf
2. Μέτρο  pdf 5. Ηθική     pdf 8.Πιστεύω δυνατά pdf 11.Καλός Πολίτης pdf
3. Σπεύδω Βραδέως 6. Συγχώρεση pdf 9. Αυτοκυρίαρχος  pdf 12. Κέντρο Αγάπης pdf

 

Οι 12 Προτροπές σε Microsoft PowerPoint

 

1. Ανάγκη ppsx 4. Τάξη Πραγμάτων 7. Ευτυχία  ppsx 10. Δίκαιος  ppsx
2. Μέτρο  ppsx 5. Ηθική ppsx 8.Πιστεύω δυνατά ppsx 11.Καλός Πολίτης ppsx
3. Σπεύδω Βραδέως 6. Συγχώρεση ppsx 9. Αυτοκυρίαρχος  ppsx 12. Κέντρο Αγάπης  ppsx

 

Υ.Γ.: Πρακτική φιλοσοφία: το φιλοσοφικό ρεύμα που θέτει τα φιλοσοφικά ιδεολογήματα στην πράξη. (Δείκτης) .

 

Πρακτικός φιλόσοφος: ο φιλόσοφος που ελέγχει την αξία των φιλοσοφημάτων στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και πιστοποιεί την πρακτική τους αξία. (Δείκτης) . 

  


© copyright 2006-2020   Ελληνικές Υπηρεσίες  Ιντερνετ Ô

Το μέτρο ορίζεται διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο τα όρια τα βάζουν οι πολλοί μετά από συμφωνία .
 
ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 

Πρέπει να υπάρχει το μέσο στην αγάπη στην λύπη όπως και στον έρωτα .
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Αυτή η σελίδα χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 2.0 Γενικό